Grädde i pannkakssmet?

Kan man ersätta mjölken i pannkakssmeten med grädde?

- MIllis

Det går säkert, men du får tjockare pannkakor. Och det kommer att bli ganska mäktiga med så hög fetthalt. Men kanske ska du blanda grädde med vatten och få en lite tunnare smet och lättare pannkakor?



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hmm?
3 juli 2024

Använder alla här normalt kolsyrat vatten när ni bakar? Låter absurt och onödigt.. Eller trollar ni alla?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jokke
23 augusti 2022

Det går utmärkt att ersätta mjölken med grädde!

Förslag:

3 ägg

2 dl grädde

4 dl kolsyrat vatten

2,5 dl mjöl

salt

Stek i smör

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mirvat
28 januari 2022

Ok, tusen tack

Kommentar av Farmor Lena
12 februari 2014

Varför salt i pannkakssmet?? Verkar helt onödigt med tanke på hur mycket salt vi får i oss ändå?

Kommentar av Göran Elmertoft
8 mars 2013

Varför blanda grädde med vatten? Då blir det ju samma sak som mjölk.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

glutenfriarecept.se


Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

Ingefära är en spännande och användbar krydda. Denna smakrika rot som stammar från Kina passar fint i matlagninen. I det asiatiska köket har den använts långt tillbaka i tiden och är en viktig krydda.

Dessutom har den också använts som läkeväxt, bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Men ingefära passar också fint som smaksättare i kakor av olika slag, de välkända pepparkakorna vi bakar varje jul är ett bra exempel. Tillsammans med kardemumma ger ingefäran också fin smak åt sockerkakan. Prova ett nytt recept på Ingerfärs- och kardemummakaka till fikat. Ett enkelt och annorlunda sätt att smaksätta kakan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass och du har en kaka som passar lika bra som efterrätt som till eftermiddagsfika!

Smaklig och kryddig fika!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...