Grädde i pannkakssmet?

Kan man ersätta mjölken i pannkakssmeten med grädde?

- MIllis

Det går säkert, men du får tjockare pannkakor. Och det kommer att bli ganska mäktiga med så hög fetthalt. Men kanske ska du blanda grädde med vatten och få en lite tunnare smet och lättare pannkakor?



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hmm?
3 juli 2024

Använder alla här normalt kolsyrat vatten när ni bakar? Låter absurt och onödigt.. Eller trollar ni alla?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jokke
23 augusti 2022

Det går utmärkt att ersätta mjölken med grädde!

Förslag:

3 ägg

2 dl grädde

4 dl kolsyrat vatten

2,5 dl mjöl

salt

Stek i smör

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mirvat
28 januari 2022

Ok, tusen tack

Kommentar av Farmor Lena
12 februari 2014

Varför salt i pannkakssmet?? Verkar helt onödigt med tanke på hur mycket salt vi får i oss ändå?

Kommentar av Göran Elmertoft
8 mars 2013

Varför blanda grädde med vatten? Då blir det ju samma sak som mjölk.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se


Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

Paj är lättlagad mat. Och god! En stor fördel är att de flesta matpajer går utmärkt att göra i förväg och värma just när det är tid.

Ett nytt recept som gör sig kall eller ljummen är polentapaj - en god, vegetarisk paj där pajen ska svalna helt innan fyllningen stelnat. En perfekt paj att göra i förväg alltså och en fin smakkombination, med majsgryn, oliver, rosmarin, vitlök och lagrad ost.

Servera kall eller värm strax innan serveringen. Soltorkade tomater, rostade solrosfrön och en god sallad passar fint till!

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...