Pannkakstårta

En av våra läsare, Ebba Moberg, har skickat oss ett recept på pannkakstårta. Och naturligtvis, pannkakor.se är inte pannkakor.se utan ett pannkakstårtsrecept!

Tack Ebba!

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3-4 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt

Fyllningen bestämmer du själv, men Ebbas bästa tips är:

  • c:a 5 dl glass
  • c:a 3-4 dl grädde
  • c:a 1 l hallon, eller mer
  • - hallonsylt
  • - godis

Gör så här

I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.

Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch!

Läsarkommentarer


Kommentar av osignerat
19 juni 2013

alltid på tjejens födelsedag som middagsmat...

funkar varje år/alla år! :)

Kommentar av osignerat
13 augusti 2012

Åååå herregud så gott då!

Blir att göra detta till fredagen! :)

Blir även med lite godis på :D

Allt för gott, puss!

Svar av Vendela
13 augusti 2012

Mm, jätte gott!

Passar alltid till helger ;)

Ja, perfekt!!

Jadå, puss puss! <3

Kommentar av osignerat
9 juli 2012

Har gjort det en gång för många år sen och den uppskattades av alla. Dags att göra en ny i år...=))

Kommentar av She Wants To Move
11 juni 2011

Kör ett lager med mosad banan ocskå. Gjorde alltid min farmor när jag var en liten parvel. Pöss!

Svar av Namn/signatur
13 augusti 2012

Ja, vad härligt.

Banan passar till pannkakor!

Kommentar av maria
28 april 2011

mums men jag tror inte att jag pallar....

Kommentar av osignerat
28 april 2011

moms gott vill också göra en!

Kommentar av Hanna
30 mars 2011

ska den serveras kall eller varm? :P

Redaktionens kommentar
Kall är en bra idé - annars får du välja en fyllning som tål värmen bättre utan att rinna bort.
Kommentar av osignerat
19 mars 2011

gott;OO

Kommentar av Nilse
31 december 2010

GODIS ???? i pannkakstårta - örk.

Särskilt gott och nyttigt som lätt lunch...

Svar av Atah
25 augusti 2011

Fast pannkakstårta äter man knappast till lunch? Dessutom äter man väl knappast det mer än en gång om året. :)

Kommentar av ÅHH JAG ÄLSKAR ALLTID PANNKAKOR OCH BEHÖVER ATT LAGA NYA OLIKA PANNKAKOR
14 mars 2010

ÅHH JAG ÄLSKAR ALLTID PANNKAKOR OCH BEHÖVER ATT LAGA NYA OLIKA PANNKAKOR

Svar av Bertils fru
18 augusti 2010

haha din kommentar <3

Svar av Bertil från tha stureplan YEAH
5 april 2010

Asså? Långt namn :D

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se

Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

kokasylt.se


Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

De flesta blir alldeles knäsvaga av doften av nybakat. Även om man är oerfaren i köket lyckas man lätt med frukostbullar. Vissa tar mer tid, andra går snabbare att baka. Frallor är mycket enkla att baka, men det är faktiskt frukostbullar gjorda på surdeg också! Kanske är receptet på enkelt surdegsbröd något för den som inte är så varm i förklädet? En riktig klassiker är morotsbullar som blir saftiga av rivna morötter och smakar lika bra till den värmande soppa vi så väl behöver, som till frukost.

 frukostbullar.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...