Pannkakstårta

En av våra läsare, Ebba Moberg, har skickat oss ett recept på pannkakstårta. Och naturligtvis, pannkakor.se är inte pannkakor.se utan ett pannkakstårtsrecept!

Tack Ebba!

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3-4 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt

Fyllningen bestämmer du själv, men Ebbas bästa tips är:

  • c:a 5 dl glass
  • c:a 3-4 dl grädde
  • c:a 1 l hallon, eller mer
  • - hallonsylt
  • - godis

Gör så här

I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.

Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av osignerat
19 juni 2013

alltid på tjejens födelsedag som middagsmat...

funkar varje år/alla år! :)

Kommentar av osignerat
13 augusti 2012

Åååå herregud så gott då!

Blir att göra detta till fredagen! :)

Blir även med lite godis på :D

Allt för gott, puss!

Svar av Vendela
13 augusti 2012

Mm, jätte gott!

Passar alltid till helger ;)

Ja, perfekt!!

Jadå, puss puss! <3

Kommentar av osignerat
9 juli 2012

Har gjort det en gång för många år sen och den uppskattades av alla. Dags att göra en ny i år...=))

Kommentar av She Wants To Move
11 juni 2011

Kör ett lager med mosad banan ocskå. Gjorde alltid min farmor när jag var en liten parvel. Pöss!

Svar av Namn/signatur
13 augusti 2012

Ja, vad härligt.

Banan passar till pannkakor!

Kommentar av maria
28 april 2011

mums men jag tror inte att jag pallar....

Kommentar av osignerat
28 april 2011

moms gott vill också göra en!

Kommentar av Hanna
30 mars 2011

ska den serveras kall eller varm? :P

Redaktionens kommentar
Kall är en bra idé - annars får du välja en fyllning som tål värmen bättre utan att rinna bort.
Kommentar av osignerat
19 mars 2011

gott;OO

Kommentar av Nilse
31 december 2010

GODIS ???? i pannkakstårta - örk.

Särskilt gott och nyttigt som lätt lunch...

Svar av Atah
25 augusti 2011

Fast pannkakstårta äter man knappast till lunch? Dessutom äter man väl knappast det mer än en gång om året. :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Smutronsylt

Smultron ger sommarsmak!

Solmogna smultron ger en fantastisk smultronsylt. Väl värt att plocka, även om det inte blir stora mängder.

Det är sällan man kan plocka riktigt stora mängder smultron om man inte odlar bären själv i stor skala. Men det gör ingenting! För smultron har så mycket smak att det räcker med en liten mängd för att sätta sommarsmak på sylten.
Smultron blir lätt hårda och lite beska om man kokar dem till en sylt på vanligt vis. Följ istället vårt recept och koka en sockerlag som bären får dra i. Du får en fantastisk smultronsylt med hela smultron, perfekt till glass eller mjuka kakor.
Har du hittat mycket smultron? Använd en del av dem till en lyxig smultronpaj. Somrigare smak på en smulpaj är svårt att få!
Vill du sedan bjuda på smultronpaj när hösten kommer går det bra att använda smultronsylten även till smulpaj. Om du kunnat hålla dej så länge från att äta upp den vill säga!

 kokasylt.se

Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

kladdkakor.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se


Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna.
En klassisk viltskavsgryta med enbär, svamp och lingon värmer och är enkel festmat som passar när man vill ha rejäl, varm mat. Men viltskav från frysen passar lika bra i en pasta carbonara eller i en risotto som får fint mustig smak.
Tillsammans med rotfrukter blir viltskav en god viltskavspytt, eller en renskavspytt som en vildare variant av pyttipanna.
Serverad du renskav med rödbetor och timjan har du en lyxig helgrätt som passar fint med grönsallad och hembakat bröd!
Äter inte alla i sällskapet kött? Det går faktiskt att göra en vegetarisk variant – vegetarisk renskavsgryta på Quorn, som smakar vilt och riktigt bra!

 viltskav.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Kanelkalas

Kanelbulle och mjölk, tack! Här en variant på vår allra mest älskade bulle, med äppelmos!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...