Pannkakstårta

En av våra läsare, Ebba Moberg, har skickat oss ett recept på pannkakstårta. Och naturligtvis, pannkakor.se är inte pannkakor.se utan ett pannkakstårtsrecept!

Tack Ebba!

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3-4 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt

Fyllningen bestämmer du själv, men Ebbas bästa tips är:

  • c:a 5 dl glass
  • c:a 3-4 dl grädde
  • c:a 1 l hallon, eller mer
  • - hallonsylt
  • - godis

Gör så här

I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.

Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av osignerat
19 juni 2013

alltid på tjejens födelsedag som middagsmat...

funkar varje år/alla år! :)

Kommentar av osignerat
13 augusti 2012

Åååå herregud så gott då!

Blir att göra detta till fredagen! :)

Blir även med lite godis på :D

Allt för gott, puss!

Svar av Vendela
13 augusti 2012

Mm, jätte gott!

Passar alltid till helger ;)

Ja, perfekt!!

Jadå, puss puss! <3

Kommentar av osignerat
9 juli 2012

Har gjort det en gång för många år sen och den uppskattades av alla. Dags att göra en ny i år...=))

Kommentar av She Wants To Move
11 juni 2011

Kör ett lager med mosad banan ocskå. Gjorde alltid min farmor när jag var en liten parvel. Pöss!

Svar av Namn/signatur
13 augusti 2012

Ja, vad härligt.

Banan passar till pannkakor!

Kommentar av maria
28 april 2011

mums men jag tror inte att jag pallar....

Kommentar av osignerat
28 april 2011

moms gott vill också göra en!

Kommentar av Hanna
30 mars 2011

ska den serveras kall eller varm? :P

Redaktionens kommentar
Kall är en bra idé - annars får du välja en fyllning som tål värmen bättre utan att rinna bort.
Kommentar av osignerat
19 mars 2011

gott;OO

Kommentar av Nilse
31 december 2010

GODIS ???? i pannkakstårta - örk.

Särskilt gott och nyttigt som lätt lunch...

Svar av Atah
25 augusti 2011

Fast pannkakstårta äter man knappast till lunch? Dessutom äter man väl knappast det mer än en gång om året. :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se

Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

mjölkfriarecept.se


Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

Med dressing kan du förvandla den enklaste isbergssallad till en smakupplevelse. Några få ingredienser räcker för att vispa ihop exempelvis en dressing med vitlökssting. Om du föredrar krämig yoghurt framför olja och vinäger kanske en dressing med dijonsenap och citron i fransk stil är något för dig. Klassiska smaker eller nya kombinationer? Prova dig fram och hitta din favorit!

 dressingrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...