Pannkakstårta

En av våra läsare, Ebba Moberg, har skickat oss ett recept på pannkakstårta. Och naturligtvis, pannkakor.se är inte pannkakor.se utan ett pannkakstårtsrecept!

Tack Ebba!

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3-4 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt

Fyllningen bestämmer du själv, men Ebbas bästa tips är:

  • c:a 5 dl glass
  • c:a 3-4 dl grädde
  • c:a 1 l hallon, eller mer
  • - hallonsylt
  • - godis

Gör så här

I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.

Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av osignerat
19 juni 2013

alltid på tjejens födelsedag som middagsmat...

funkar varje år/alla år! :)

Kommentar av osignerat
13 augusti 2012

Åååå herregud så gott då!

Blir att göra detta till fredagen! :)

Blir även med lite godis på :D

Allt för gott, puss!

Svar av Vendela
13 augusti 2012

Mm, jätte gott!

Passar alltid till helger ;)

Ja, perfekt!!

Jadå, puss puss! <3

Kommentar av osignerat
9 juli 2012

Har gjort det en gång för många år sen och den uppskattades av alla. Dags att göra en ny i år...=))

Kommentar av She Wants To Move
11 juni 2011

Kör ett lager med mosad banan ocskå. Gjorde alltid min farmor när jag var en liten parvel. Pöss!

Svar av Namn/signatur
13 augusti 2012

Ja, vad härligt.

Banan passar till pannkakor!

Kommentar av maria
28 april 2011

mums men jag tror inte att jag pallar....

Kommentar av osignerat
28 april 2011

moms gott vill också göra en!

Kommentar av Hanna
30 mars 2011

ska den serveras kall eller varm? :P

Redaktionens kommentar
Kall är en bra idé - annars får du välja en fyllning som tål värmen bättre utan att rinna bort.
Kommentar av osignerat
19 mars 2011

gott;OO

Kommentar av Nilse
31 december 2010

GODIS ???? i pannkakstårta - örk.

Särskilt gott och nyttigt som lätt lunch...

Svar av Atah
25 augusti 2011

Fast pannkakstårta äter man knappast till lunch? Dessutom äter man väl knappast det mer än en gång om året. :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Äppelpremiär!

Redo för en miljöklok äppelsäsong!

Nu kommer den fantastiska tiden när träden dignar av frukt. Hemgjord äppelpaj är himmelskt gott och en miljöklok efterrätt eller fika!

Vackert gröna, gyllengula eller knallröda – nu börjar äpplena mogna runt om i landet och vi går in i en tid när det finns färska, svenska äpplen i mängder.
Äppelpajer är fantastiska efterrätter som går fort att laga på närodlad frukt och miljösnälla livsmedel. Klassisk äppelpaj, äppelpaj med kanel eller en variant med mandelmassa? Vill du ha smulpaj med havregryn eller göra äppelpaj på äppelmos? Alla passar perfekt med hemgjord vaniljsås!
Den som själv har stora äppelträd vet hur mycket frukt det blir. Gör en insats och dela med dej av överskottet! Sätt upp en lapp i närbutiken och bjud in den som vill plocka. Ta med en kasse till jobbet. Ställ ut en låda vid grinden och en lapp! Så minskar vi transporter och mängden frukt som hamnar i komposten blir mindre.
Saknar du trädgård och ser hur frukten faller från träden? Knacka på och fråga om du får plocka! Som tack för hjälpen kan du alltid bjuda på äppelpaj!

 smulpaj.se

Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

sillrecept.se

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se


Kladdkakor

Kladdkaka med hallon

Variera favoritfikat och sätt smak på kladdisen! Kladdkaka med hallon är enkel lyxfika.

Kladdkaka är snabbkakan nummer ett. Inte konstigt – lättbakad, snabb och riktigt god. Dessutom är det lätt att variera kakan efter humör och vad man har i skafferiet. Prova att baka kladdkaka med nötter, mint, vanilj eller jordnötter. Vill du prova något annorlunda är kladdkaka med lakrits en lyckad kombination! Eller så lagar du en lyxig kladdkaka med hallon och mörk choklad. Riktigt gott men lika enkelt att lyckas med som vanligt!

 kladdkakor.se


Lingonsylt

Ett mångsidigt bär Lingonsylt passar till såväl köttbullarna som pannkakorna. En oumbärlig del i svensk matkultur helt enkelt! Plocka, koka, njut.

Soppor

Grönsakssoppa Kallt ute? Laga en värmande höstsoppa!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...