PannkakstårtaEn av våra läsare, Ebba Moberg, har skickat oss ett recept på pannkakstårta. Och naturligtvis, pannkakor.se är inte pannkakor.se utan ett pannkakstårtsrecept! Tack Ebba! Du behöver
Fyllningen bestämmer du själv, men Ebbas bästa tips är:
Gör så härI princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid. Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch! Läsarkommentarer
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014
You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb Kommentar av
osignerat
19 juni 2013
alltid på tjejens födelsedag som middagsmat... funkar varje år/alla år! :) Kommentar av
osignerat
13 augusti 2012
Åååå herregud så gott då! Blir att göra detta till fredagen! :) Blir även med lite godis på :D Allt för gott, puss! Svar av Vendela
13 augusti 2012
Mm, jätte gott! Passar alltid till helger ;) Ja, perfekt!! Jadå, puss puss! <3 Kommentar av
osignerat
9 juli 2012
Har gjort det en gång för många år sen och den uppskattades av alla. Dags att göra en ny i år...=)) Kommentar av
She Wants To Move
11 juni 2011
Kör ett lager med mosad banan ocskå. Gjorde alltid min farmor när jag var en liten parvel. Pöss! Svar av Namn/signatur
13 augusti 2012
Ja, vad härligt. Banan passar till pannkakor! Kommentar av
maria
28 april 2011
mums men jag tror inte att jag pallar.... Kommentar av
osignerat
28 april 2011
moms gott vill också göra en! Kommentar av
Hanna
30 mars 2011
ska den serveras kall eller varm? :P
Redaktionens kommentar
Kall är en bra idé - annars får du välja en fyllning som tål värmen bättre utan att rinna bort.
Kommentar av
osignerat
19 mars 2011
gott;OO Äldre kommentarer
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GratängreceptGoda gratänger värmerMat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många! Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenDet är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jag lever för pannkakstårta, tjohoooooo.