Pannkakstårta

En av våra läsare, Ebba Moberg, har skickat oss ett recept på pannkakstårta. Och naturligtvis, pannkakor.se är inte pannkakor.se utan ett pannkakstårtsrecept!

Tack Ebba!

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3-4 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt

Fyllningen bestämmer du själv, men Ebbas bästa tips är:

  • c:a 5 dl glass
  • c:a 3-4 dl grädde
  • c:a 1 l hallon, eller mer
  • - hallonsylt
  • - godis

Gör så här

I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.

Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch!

Läsarkommentarer


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb
26 juli 2014

You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. kgabddfakgbafbkb

Kommentar av osignerat
19 juni 2013

alltid på tjejens födelsedag som middagsmat...

funkar varje år/alla år! :)

Kommentar av osignerat
13 augusti 2012

Åååå herregud så gott då!

Blir att göra detta till fredagen! :)

Blir även med lite godis på :D

Allt för gott, puss!

Svar av Vendela
13 augusti 2012

Mm, jätte gott!

Passar alltid till helger ;)

Ja, perfekt!!

Jadå, puss puss! <3

Kommentar av osignerat
9 juli 2012

Har gjort det en gång för många år sen och den uppskattades av alla. Dags att göra en ny i år...=))

Kommentar av She Wants To Move
11 juni 2011

Kör ett lager med mosad banan ocskå. Gjorde alltid min farmor när jag var en liten parvel. Pöss!

Svar av Namn/signatur
13 augusti 2012

Ja, vad härligt.

Banan passar till pannkakor!

Kommentar av maria
28 april 2011

mums men jag tror inte att jag pallar....

Kommentar av osignerat
28 april 2011

moms gott vill också göra en!

Kommentar av Hanna
30 mars 2011

ska den serveras kall eller varm? :P

Redaktionens kommentar
Kall är en bra idé - annars får du välja en fyllning som tål värmen bättre utan att rinna bort.
Kommentar av osignerat
19 mars 2011

gott;OO

Kommentar av Nilse
31 december 2010

GODIS ???? i pannkakstårta - örk.

Särskilt gott och nyttigt som lätt lunch...

Svar av Atah
25 augusti 2011

Fast pannkakstårta äter man knappast till lunch? Dessutom äter man väl knappast det mer än en gång om året. :)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »

 


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Pajrecept

Polentapaj

Paj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen.

pajrecept.se

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

I kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt!

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...