det är inte så petnoga med hur mycket eller hur lite ägg du har, om du ska halvera receptet - ta 2 ägg ! Att frysa ägget och såga det i två delar är ju överkurs .. Postad av mrs logik , 21 december 2009 Ett ägg väger 60 gram. Knäck 2 ägg i en skål, vispa lätt och väg upp 90 gram till dig (60+30). Postad av Pralinprinsessan i Sigtuna , 4 december 2009 Enkelt: Frys ägget och såga det sedan i två delar. Så gör jag jämt. Postad av K Henrik B i GbG , 2 december 2009 Tag tre ägg. Blanda dem försiktigt i en skål. Häll upp dem i en måttkanna. Tag hälften. Ställ andra hälften i kylen och gör en nattmacka med lite uppstekt äggröra. Lätt som en plätt - och dessutom gott! Postad av Niclas , 10 oktober 2009 Jag tar två små ägg om det står ett ägg i receptet, det har alltid funkat för mej i alla fall Postad av Håkå i Hoby , 9 oktober 2009 Äggen är ju olika stora! Det tycker jag är det svåraste... Små ägg kan ju knappast räknas lika som stora? Postad av Jenny i Lund , 9 oktober 2009 Höhö... jag brukar aldrig halvera mina pannkisar... jag brukar alltid dubbla receptet! Postad av Sigge i Sthlm , 9 oktober 2009 Det enkla svaret är att du tar 2 ägg och hälften av de övriga ingredienserna! Lite extra ägg skadar sällan. Postad av Magnus Carlstedt , 9 oktober 2009 Forumtrådarwww.pannkakor.se, Allt om pannkakor
Antal inlägg: 8
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 6
Antal inlägg: 13
Maträtter och recept
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 28
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 7
Antal inlägg: 11
Efterrätter, kakor och godis
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
Vegetarisk mat
Antal inlägg: 5
Menyförslag och tips
Antal inlägg: 1
Dryckestips
Antal inlägg: 10
Allergirecept
Antal inlägg: 10
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
Bröd och bakning
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
Okategoriserat
Antal inlägg: 9
Antal inlägg: 1
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 2
www.kolarecept.se, Kola, kolarecept
Antal inlägg: 2
www.veganrecept.se, Veganmat, veganrecept
Antal inlägg: 5
Antal inlägg: 2
www.fisksoppa.se, Fisksoppa, recept och tips
Antal inlägg: 5
www.cheesecake.nu, Allt om cheescake
Antal inlägg: 1
www.bakakaka.se, Allt om kakor
Antal inlägg: 3
Antal inlägg: 1
www.morotskaka.com, Allt om morotskaka
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 1
www.kladdkakor.se, Allt om kladdkakor
Antal inlägg: 16
www.tesorter.se, Allt om testorter
Antal inlägg: 8
www.hembakatbrod.se, Allt om hembakatbröd
Antal inlägg: 2
Antal inlägg: 4
www.kokasylt.se, Allt om sylt
Antal inlägg: 4
Antal inlägg: 1
Starta ny forumtrådMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorGodaste kakanEn kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan! KycklingreceptDragon & baconBaconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!
Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Halvera tre ägg?
Om man vill halvera ett pannkaksrecept med 3 ägg,hur gör man då?
Postad av Cattis , 9 oktober 2009